Links naar software die ik gebruikGratis software

 

Microsoft OneDrive

Online opslag

Online opslag van Microsoft (zoals Dropbox en andere online opslag diensten). En als je mijn link volgt en een account registreert, krijgen wij beiden 0,5 Gb extra ;)
paintdotnet

Paint .NET

Foto's bewerken

Deze werkt met lagen vergelijkbaar met zoals Adobe Photoshop. Dankzij plugin mogelijkheden biedt deze tool onbeperkte mogelijkheden voor mij als software engineer.
picpick

Picpick

Screenshots maken

Een schermafbeelding maken van jouw desktop kan heel snel met deze software. Natuurlijk kun je de knop print screen gebruiken, maar met deze software heb je nog veel meer handige tools.
notepad++

Notepad++

Geavanceerd kladblok

Een standaard kladblok heeft iedereen op zijn computer. Notepad++ is handiger en uitgebreider met markup herkenning.
filezilla

Filezilla

FTP client software

Iedereen die iets actief met het web doet komt in aanraking met een FTP server. Met Filezilla heb je gemakkelijke toegang tot al jouw FTP servers.
keepass

Keepass

Wachtwoorden beheren

Iedereen heeft veel wachtwoorden voor verschillende websites en software producten, met deze tool bewaar je die veilig op 1 plek op jouw computer (bewust niet in de cloud).
skype

Skype

Communicatie software

Even snel wat delen met je collega of overleg met je klanten of opdrachtgevers, dit is voor mij de handigste tool om dat mee te doen.

Microsoft OneDrive

Cloud opslag

Sla jouw bestanden op in de cloud voor gemakkelijke toegang vanaf PC, Mac of telefoon. Waar je ook bent kun je met OneDrive overal bij jouw foto's en bestanden. Als je je aanmeld voor OneDrive via deze link krijgen jij en ik beiden 0,5 Gb Gratis extra opslagruimte!

Betaalde software

office

MS Visual studio

Development studio

Met Visual Studio heb je een multi-language Integrated Development Environment en is ideaal als je op .NET ontwikkeld.
office

MS SQL server

Database studio

Met MS SQL Server modelleer je moeiteloos jouw databases en sla je stabiel jouw bedrijfskritische data op, lokaal of in de cloud.
office

MS office

Productiviteit

De Office studio van Microsoft is niet weg te denken van mijn computer en tegenwoordig ook Online beschikbaar.

Axosoft

Agile project management software

Wij werken bij ons op kantoor voor veel projecten volgens het SCRUM principe. Hiermee kom je snel tot een product met de juiste features en houd je gemakkelijk in de gaten waar we staan. Bugs en features worden allemaal bijgehouden in de oplossing van Axosoft.

Frameworks en libraries

Devexpress

Rijke UI controls framework

Met DevExpress heb je een Award winning framework in handen en geeft jou rijke interface controls voor Windows forms, ASP, MVC, WPF en Silverlight. Ik gebruik al vanaf 2009 de controls van DevExpress voor onze projecten en klanten. Dankzij fantastische support, doorontwikkeling en gemak van upgrades gebruiken wij dit framework voor de meeste van onze applicaties bij Allscan.

JQuery

Javascript library

JQuery is een snelle en kleine JavaScript library gevuld met rijke features. Met JQuery manupileer je op een gemakkelijke en uniforme manier je HTML aan de client zijde en hoef je je vaak niet druk te maken dat je Javascript code niet werkt in een browser.

Bootstrap

Responsive UI framework

Bootstrap is sinds de opkomst van allerlei verschillende apparaten met allerlei verschillende formaten het meest populaire HTML, CSS en Javascript framework. Met bootstrap ontwikkel je met het grootste gemak responsive websites met mobile-first gedachte.